Tanzania 2015

Tanzania 2015

In samenwerking met stichting Tanzania Support heeft een groep enthousiaste deelnemers ondersteuning gegeven bij de bouw van een meisjesslaapzaal voor 48 Maasai kinderen. De school ligt in de Mbaashi in het noorden van Tanzania, 16 kilometer ten noorden van Selela en te midden van een Maasai gemeenschap die verspreid woont over de savanne. De slaapzaal is bedoeld om kinderen die op te grote afstand van de basisschool wonen de mogelijkheid te geven om bij de school te overnachten. Op deze manier kunnen zij toch onderwijs genieten. Soms moeten de kinderen 2×4 uur per dag lopen wat in de regentijd ook gevaarlijk kan zijn.

De bouw is voorspoedig verlopen: Na 2 weken zat het dak erop en werd begonnen met de afwerking. Daarnaast is door een deel van de groep gewerkt aan het opknappen van de 7 schoollokalen: scheuren en gaten dichten, verven, 2 vloeren hersteld, glas geplaatst en de lerarenwoningen zijn voorzien van solar verlichting.

Het was een zeer bijzondere ervaring om te werken in het Maasai gebied waar de mensen gekleed gaan in meestal rode shuka’s (soort omslagdoek), de jonge mannen als krijger opgroeien en met speer en dolk een kijkje komen nemen, de vrouwen meestal kaal geschoren zijn maar behangen met vele kralen kettingen en kragen en de kinderen die niet naar school gaan met hun kuddes koeien over de savanne trekken, een grote stofwolk achterlatend.

Als de meisjesslaapzaal in gebruik genomen is – naar verwachting in april of mei – zal stichting Tanzania Support proberen zo snel mogelijk ook de jongensslaapzaal te bouwen. Hiervoor is echter momenteel nog niet voldoende geld ter beschikking.

Op deze pagina is nog een impressie geschreven en staan een aantal foto’s:.

Comments are closed.